Berlin,un trecut zbuciumat,acum,un oraș cu multă istorie!

Berlin capitala Germaniei,Berlinul are o mulțime de lucruri de oferit,puteți petrece cu ușurință o săptamînă la Berlin.

După căderea Zidului Berlinului,oamenii au trecut în partea Berlinului de Est,partea care a fost controlată de sovetici,oare ce au gasit ei? clădiri abandonate.Aceste case ,spații de lucru ieftine au atras artiști,muzicieni și alți oameni creativi din întreaga lume.De asemenea acest lucru a înjectat un spirit de tinerețe,apoi Berlinul a devenit popular,așa că orașul nu mai este la fel de ieftin ca altădată,dar încă este mult mai ieftin decît alte orașe europene,din fericire,orașul încă mai ține de spiritul său tineresc și creator.

Locuri de vizitat.

Brandenburg Gate,construită în 1791 Poarta Brandenburg este cel mai faimos reper al Berlinului,a fost granița Berlinului de Est și Vest,dar acum reprezintă reumificarea Germaniei.

Brandenburg gate.

Jewish Museum,găzduită într-o clădire de sticlă foarte izbitoare,arhitectura clădirii a devenit o expoziție în sine.

Mitte Neigjborhood,Mitte are un pic de toate nou,vechi și futuristică se află în centrul orașului.

Pergamon Museum,muzeul Pergamon care găzduește o colecție impresionantă artefacte din lumea antică,este cea mai importantă atracție culturală și turistică din Berlin,acum este din păcate în renovare.

Hamburger Bahnhof Museum ,găzduit într-o fostă gară,prezintă artă de la Cy Twombly,Andy Warhol,Robert Rauschenberg,Anselm Kiefer,Roy Lichtenstein,Joseph Beuvs și mulți alți artiști notabili.

DDR Museum,Muzeul DDR este un număr ciudat care cronizează viața de zi cu zi a oamenilor care trăesc în Berlinul de Est din epoca comunistă,este un muzeu interactiv.

The Reichstag,Reichstangul a avut o istorie zbuciumată,a fost ars,bombardat și abandonat,dar a fost reconstruit și acum servește ca Parlament al Germaniei.În vîrf există o cupolă mare de sticlă pe care o puteți urca pentru a avea o priveliște uimitoare la 360 de grade asupra Berlinului,intrarea e gratuită,dar trebuie să îți faci rezervare online.

Topography of Terror Museum,acesta este locul unde naziștii au planificat majoritatea crimelor între 1933 și 1945,clădirile au fost distruse la sfîrșitul războiului,dar au fost reconstruite ca muzeu care documentează crimele naziste.

German Historical Museum.Germania are un trecut lung și interesant,acest muzeu face o minunată lucrare în profunzime în captarea a peste 1500 de ani de istorie germană de la originile sale pînă la sfîrșitul Războiului Rece.

Berlin Wall Memorial,situată în mijlocul Berlinului,unde au fost împărțite cîndva Estul și Vestul,această expoziție în aer liber cronizează istoria Zidului Berlinului.Memorialul mai are o milă din zidul inițial pentru ca tu sa poți vedea și să înveți despre modul în care zidul a afectat cetățenii din Berlin.

Berlin Wall.
Berlin Wall.

Berlin Dom Cathedral,nu este doar cea mai grandioasă biserică din Berlin,dar este și una dintre cele mai elaborate clădiri din Berlin.Puteți vizita vîrful cupolei pentru priveliști minunate asupra orașului.

Berlin Dom Cathedral.

Neuse Museum,acestă clădire odată bombardată adăpostește acum ana dintre cele mai frumoase colecții de artefacte din lumea antică.Muzeul are deasemenea o mulțime de bijeterii,sculptiri și alte artefacte interesante.

German Museum of Technology,acest muzeu prezintă o colecție mare de artefacte tehnice istorice,incluzînd 25 de avioane,bărci,o navă Viking,rachete din al doilea război mondial,trenuri și multe altele,este un muzeu foarte mare,aveți nevoie de o zi pentru a vizitat tot muzeul.

Tehnology Museum.

Olympic Stadium,acest stadion uriaș a fost construit pentru Jocurile Olimpice din 1936 găzduite în Germania,a fost renovat în anii 2000 este și locul în care Jesse Owens a cîștigat medalii de aur.

Charlottenburg Palace este cel mai mare palat din Berlin,este locul perfect pentru o plimbare într-o zi de vară și nu numai.

Madame Tussauds Berlin,peste 120 de figuri fascinante și asemănătoare,cu ciară sunt aduse la viață și veți avea dublă considerație la cît de realist arată.

Berlinul are atît de multe muzee,are cinci muzee de renume mondial,Berlinul are mai multe spații verzi decît în orce oraș European.

Berlinul este unul dintre cele mai bune orașe pentru viața de noapte,Berlinul are o mulțime de baruri,cafenele,cluburi,transportul public este excelent.

Un oraș frumos,tineresc,interesant,am stat o săptămină dar nu ne-a fost îndeajuns să vizităm tot,nu te v-a lăsa Berlinul să te plictisești,în acest oraș sunt atîtea de facut.

2 gânduri despre „Berlin,un trecut zbuciumat,acum,un oraș cu multă istorie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: