Barcelona un oraș colorat și multicultural.

Barcelona este un oraș fermecător cu o arhitectură fabuloasă,capitală cosmopolitană a regiunii spaniole a Catalunei,este un oraș al contrastelor ,tradițională și modernă,interesantă și relaxantă,toate în același timp.

Acest oraș atrage în jur de 32 de milioane de turiști în fiecare an,fiind unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei.Comorile arhitecturale ale Barcelonei au 2000 de ani,ziduri antice ale orașului și coridoarele subterane din piatră aferă o privire către Barcelona în epoca romană.

În alte părți ale orașului sunt capodoperele sculptate ale modernismului,un amestec de creații ingenioase de Guadí.Limba spaniolă este limba oficial a Spaniei.Puteți pentrece cu ușurință mult timp în Barcelona descoperind înfloritorul său patrimoniu catalan și cultura modernă plină de culoare,cu artă excelentă,muzică live,cumpărături.

Barcelona este un oraș în care este aproape imposibil să te plictisești,te poti plimba pe plajă, iar o plimbare îndelungată de-a lungul litoralului urmată de o baie sau o plimbare cu bicicleta,sunt imperios necesare in acest fabulos oras.

Mai aprope de centrul orașului dealul Montjuic aferă o priveliște interminabilă în mijlocul grădinilor botanice,un castel vechi și muzee de prim rang,cu vederi panoramice.Descoperiți lucrarile arhitecturale Antoni Guadi, de la capodopere precum Sangrada Familia și Park Guell la reședințe grandioase precum Vicens.

Vizitați o piață de cartier plină de viață pentru a obține o imagine autentică a veții locale.

Vizitați Muzeul Național de Artă Catalană.

La nord de Gracia,Park Guell,listat la Unesco,este un loc fermecător,parcul este extrem de popular,iar acesul în zona centrală este limitat la un anumit numar de oameni și este nevoie de o rezervare,restul parcului este gratuit și poate fi vizitat fără rezervare.

La Sangrada Familia lucrările au început în 1882 și se speră ca în 2026 va fi finalizat,un secol după moartea arhitectului,atrage peste 4,5 milioane de vizitatori pe an și este cel mai vizitat monument din Spania.

La Catedral locația centrală de cult din Barcelona prezintă o imagine magnifică.

Casa Batllo o călătorie cam ciudată,fațada presărată cu bucăți de gresie albastră,mov și verde cu balcoane în forma de val.

Palau Nacional construit pentru expoziția mondială din 1929 și restaurată în 2005,găzduește o vastă colecție de artă.

Museu Picasso în cinci conace de piatră medievală,face ca muzeul să fie unic,curțile frumoase cu galerii.

La Rambla cea mai cunoscută stradă din Barcelona este și un magnet turistic,cât și fereastră către cultura catalană cu centre culturale,teatre și arhitectură intrigantă.Mijlocul strazii La Rambla este un bulevard larg,aglomerat.

Fundacio Joan Miro cel mai cunoscut descendentă artistică din secolul douăzeci a lăsat orașului său natal în 1971 clădirile sale pline de lumină.

Museu d’Historia de Barcelona,unul dintre cele mai fascinante muzee,te întorci inapoi secole pînă la temeliile lui Roman Barcino,vei merge pe ruinele vechilor străzi,canalizări,spălătorii și fabrici de vin la fel de impresionantă este și clădirea în sine.

Cum ajungi în Barcelona?Cel mai bine e să zburați în Barcelona El Prat (BCN) aeroport.

Mulți rezidenți a Cataluniei inclusiv Barcelona se consideră catalonezi și nu spanioli așa că puteți auzi vorbinduse în limba catalană.

Nu ratați să încercați Tapas,Paella,este renumită pentru tapasurile sale,tapasurile sunt mini porții de mîncăruri,niște gustări,paella cu fructe de mare este foarte populară în Barcelona și o sangria.

Viața de noapte în Barcelona este legendară,chiar și în timpul săptamînii.Orașul îl puteți parcurge cu transportul public,e bine pus la punct,am mers mai mult cu metroul prin oraș,biletul costa 2.15 euro călătoria,din aeroport pînă în oraș cu autocarul costă 5.90 euro calătoria,taxiul 25-35 euro.

Barcelona este un oraș șarmant,vibrant,cu cultură,istorie,artă cu mîncare delicioasă, cu turiști din întreaga lume.

Nu este un oraș eftin,cea mai bună perioadă ca să il vizitați este în extrasezon.

Vacanță frumoasă vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: