Vinaria Cricova.Republica Moldova.

Combinatul de Vinuri Cricova se află în Orașul Cricova la doar 11 km de capitala Chișinau.

În zona centrală a Moldovei,în zona Codrilor începe istoria vinificației,vinariei i s-a decernat cea mai înaltă distincție de stat Ordinul Republicii,fiind unica întreprindere vinicola care deține acest premiu.

Combinatul de vinuri Cricova Sa a fost fondat în anul 1952,cu un complex subteran unic,cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și în special pentru vinurile sale excelente.

Beciurile de la Cricova sunt cu adevărat de neîntrecut în lume,aici istoria,arhiologia și arta vinificației,au născut un astfel de miracol cu galeriile sale subterane.

Beciurile în totalitatea lor,împreună cu secțiile de producere,ocupa circa 53 de hectare de spațiu subteran,fiind amplasat sub întregul orășel Cricova,ele reprezintă un adevărat oraș subteran.

În anul 2003 din 28 august a fost declarat prin lege obiect al patrimoniul cultural național al Republicii Moldova.

În momentul actual,podgoriile companiei sunt cele mai vaste dint întreaga țară și se întind pe o suprafață de aproximativ 600 hectare.

Trebuie remarcat faptul ca,spre deosebire de multe întreprinderi venificatoare,inclusiv cele cu renume mondial,în depozitele de păstrare a vinului de la Cricova lipsesc sistemele de aer condiționat artificial sau de ventilație.

Bulevarde,străzi,stradele,denumirile pe care le poartă sunt mai puțin obișnuite:Cabernet,Dionis,Feteasca,Aligote,Sauvignon,fiecarii străzi ii corespunde,astfel,numele vinului care sunt păstrate în nișe adiacente.

Perla din colecția vinurilor prețioase este vinul „Ierusalim de Paști” produs într-un singur lot în anul 1902.

În iulie 2007 Combinatul de Vinuri Cricova a finalizat construcția galeriilor,astăzi vizitatorii se pot bucura de vestitul complex subteran,care a fost ornat cu multiple opere de artă.

Complexul de degustare cuprinde cinci săli mari,spațioase și impunătoare:Sala Europeană,Fundul Mării,Sala Prezidențială,Sala cu șemineu,Casa Mare.

Puteți beneficia de trei săli de dining unic:Casa mare,Sala Albă,Sala Vip,aici aveți posibilitatea să vă transformați prinzul sau cina într-o experiență inedită.

Aveți nevoie de o rezervare în prealabil,excursiile se petrec în limba română,rusă,engleză,franceză,sunt puse la dispoziție câteva pachete turistice:Bisiness,Social,Matinal,Tradițional,Excursii VIP,Premium Gold,Național,Profesional,pentru cei care doresc pot alege și o sesiune foto.

Covid-19,boala care a blocat totă lumea,nimeni nu poate să stie cînd vom fi iarași liberi,sper ca în curînd sa ne bucuram de cei dragi!

Stați acasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: