Atena.

Atena este capitala Greciei,capitală istorică a Europei.

Atena este un oraș mare,aglomerat,zgomotos,un oraș care mi-a lăsat o impresie frumoasă,ceea ce este mai important are cel puțin un milenium și jumătatede de existență.

Din aeroport poți lua metroul costă 8 euro duce in centrul orașului (Syntagma)45 min.Taxiul costa 35 euro preț fix.

Cartierul Plaka se întinde la poalele colinei Acropole,aici vin turiști din toate colțurile lumii cît și localnicii.

Ce poți vizita în Atena:Acropole,Parlamentul,Templul lui Zeus și Poarta lui Adrian,stadionul Panathenaic,Grădinile Naționale,cartierul Plaka,piața Monastiriki,strada Erman artera importantă plină de magazine,cu siguranță mai sunt multe de văzut.

Am fost cazați in centrul orașului lîngă Acropolis la hotelul Myrto hotel Athens,mare parte am mers pe jos pentrucă eram aproape de toate obiectivele turistice.

Am fost in Atena in luna decembrie și erau 16-18 grade ziua,seara deja mai friguț.

Mi-a plăcut mult mult Atena,de sus am inceput să imi placă acest oras,cînd am început să aterizăm am văzut apă și toate casele albe.

In perioada cînd nu e sezon,puteți găsi bilete eftine către Atena,eu am gasit dus-întors 58 euro.Am crezut că e decembrie deja nu mai este sezonul de turizm și am zis că nu prea o să mai fie lume,dar ce să crezi,am eșit din hotel și am mers cîteva străduțe cînd era seara tîrziu și ce să vezi,lumină,magazine,oameni.Am fost plăcut surprinsă să văd că erau mulți turiști,toate magazinele deschise.

O să ma mai întorc în acest oraș de multe ori,că mi-a plăcut mult de tot.

.

%d blogeri au apreciat: