Descoperă Cipru,insula iubirii,un simț al trecutului.

Descoperă o insulă cu cultură și peisaje frumoase,o istorie plină de bogații antice,plaje superbe!

Cipru,oficial Republica Cipru,o țară insulară în estul Marii Mediterane la sud de Turcia,la vest de Siria și Liban și Palestina și la sud-estul Greciei.Limba oficială:turca,greaca.

Traversarea liniei dintre Sud și Nord vă permite să înțelegeți durerosul istoric,societățile cipriotă grecească și turco-cipriotă sunt diferite dar incredibil de asemanatoare și o istorie bogată în cultură dar împarțite prin credință.

Peisajul și clima mediterană,nisipurile îmbibate cu soare sunt cartea de apel a Ciprului,plaje pentru toți aici de la plaje sălbatice pînă la cele liniștite.

Purtat de mit,rîvnit de fiecare cuceritor,un trecut buciumat al Ciprului a lăsat bogății străvechi răspîndite pe acestă insulă,locuințe neolitice,epoca bronzului și mormînte feniciene,rămășițe al regatelor orașului cîndva puternice,mozaicuri romane,castele de munte și biserici bizante.În timp ce vă plimbați prin orașele Ciprului puteți vedea moștenirea arhitecturală păstrată din perioada Lusigman,venețiană și otomană.

Ciprul vă poate întilni cu ale sale superbe plaje,sau să descoperiți întreaga istorie o Mediteranei sau un trecut zbuciumat.Mincarea:influențată de culturile alimentare turcești,grecești și din Orientul Mijlociu.

Am fost cazați in orașul Paphos,biletele de zbor costă mai eftin(Buc-Paphos),din aeroport am luat autocarul pînă în centrul orașului,pe insulă am închiriat o mașina.

Despre plaje:există multe plaje frumoase în Cipru,iar mulți turiști vin aici în fiecare an pentru a se bucura de soare,precum și de plaje,

Kannos Bay:una dintre cele mai faimoase plaje din Cipru și una care nu trebuie ratată.

Nissi Beach cea mai frumoasă plajă din Cipru.

Bay of Alhrodite:se spune ca este locul de naștere al Afroditei,zeița iubirii și a frumuseție.

Makronissos beach…Ayia Napa beach…Coral Bay..Fig Tree Bay…Golden Beach…Lora Bay…Finikoudes Beach.

Sugestii:despre plajele din Cipru care merită vizitate ?

Distribuie plaja ta preferată în secțiunea de comentarii de mai jos.

%d blogeri au apreciat: