Seychelles.Mahe

Seychelles.Mahe

Insulele Seychelles sunt pierdute undeva intre Oceanul Indian,Africa și Asia,este un paradis real,nu exagerez cu absolut nimic.

De sus în jos pe coasta de vest,este un lung șir de plaje uimitoare,o plimbare cu autobuzul sau cu mașina te va duce la atracții naturale fabuloase.

Limba vorbită este engleza și franceza,moneda lor se numește rupee.

Este considerată cea mai mică capitală din Africa și este cea mai mare insulă din Seychelles.Aeroportul principal este Seychelles International Airport,situat pe insula Mahe lângă capitala Victoria.În avion vei primi un formular,vei completa datele personale cit timp veți sta in țară,nu ai nevoie de viză in Seychelles.

Locuri de vizitata.

Turnul cu ceas Victoria,The Victoria Clocktower este punctul central al orașului,turnul de ceas arată ca un mini Big Ben,este cel mai important reper din oraș.

Probabil cel mai interesant loc din Victoria City este Sir Selwyn Seleyn-Clarke și nici o călătorie în Victoria nu ar fi completă fără a vizita piața locală.

Muzeul Național de Istorie,a fost înființat în 1964,muzeul este un loc excelent pentru a afla mai multe despre istoria Seychelles și a oamenilor săi.Aici puteți găsi cea mai mică statuie a reginei Victoria,artă și obiecte populare tradiționale,o hartă întocmită în 1517 și mai multe altele lucruri interesante din Seychelles.

Grădinile botanice din Victoria sunt pline de păsări cîntătoare și flori,plante frumoase,aici găsiți palmele de coco de mer,diferite condimente,păsări exotice,broaște țestoase uriașe și lilieci.

Victoria Cathedral este una dintre primele biserici construite în Seychelles în 1874 în stil colonial francez.

Cind am planificat vacanța de iarna în decembrie,am decis să stăm 4 nopti in Praslin,5 nopti La Digue și in Mahe 1 zi.Dacă m-aș întoarce aș sta și 2-3 zile in Mahe.

Am zburat cu Turkish Airlines din Instanbul,zborul a dura 9 ore,și am aterizat in Mahe.Tot din acest aeroport am luat alt zbor spre Praslin,cu un avion mic cam 10-12 persoane,a fost o experiență așa frumoasă,vedeam cum piloții manevrau avionul.

Am inchiriat online o mașină pe insula Mahe,ne-a așteptat un baiat la ferry și ne-a dat cheile,in Seychelles se circula pe partea stingă.

Mincare.

În Seychelles oriunde gasești street food la prețuri mici,cheltuiam in jur de 8-10 euro dar cumpăram mereu pentru 3-4 persoane deoarece eram curioși să gustăm,mîncarea arăta foarte bine.

Cel mai scump au costat biletele de zbor,iar la cazare depinde de fiecare ce iși derește.Mâncarea și băuturile alcoolice sunt la preț ok,iar supermaketuri gasești la tot pasul.

Cea mai frumoasa vacantă.

%d blogeri au apreciat: